Principală » 2011 » Mai » 6 » 2 = 1
23:15
2 = 1
Se dă egalitatea:
1 = 1

Înmulţim ambii membri cu a²:
a² = a²

Scădem din ambii membri pe b² :
a² - b² = a² - b²

Dacă b este egal cu a rezultă:
a² - a² = a² - a²

În primul membru dezvoltăm diferenţa de pătrate ca produs de sumă prin diferenţa:
( a + a ) ( a - a ) = a² - a²

În al doilea membru îl scoatem ca factor comun pe a :
( a + a ) ( a - a ) = a ( a - a)

Simplificăm relaţia cu (a-a):
a + a = a

Simplificăm cu a şi deci rezultă:
2 = 1.
Vizualizări: 470 | Adăugat de: Ivanov_Dumitru | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]